Асансьорните фирми вдигат месечните си такси за техническа поддръжка. Това сигнализират

...
Асансьорните фирми вдигат месечните си такси за техническа поддръжка. Това сигнализират
Коментари Харесай

Асансьорните фирми вдигат месечните си такси за техническа поддръжка

Асансьорните компании подвигат месечните си такси  за техническа поддръжка. Това алармират домоуправители от разнообразни градове в страната.

Таксите се вдигат приблизително с 10%. Според етажността това нарастване може да е по-голямо.

„ Преди два дни, когато ми се обадихте да ми кажете, че се повишават таксите за сервиз на асансьори – това го научих от вас. Ни сме браншова организация, в която членуват десетки компании за сервиз и монтаж на асансьори, само че в България има над 600 компании, които имат право да правят тази активност “, разяснява Николай Маринков, ръководител на Българската асансьорна асоциация.

 Проверяват старите асансьори: 20% от тях към момента са без наложителната бариера България 2 мин. Проверяват старите асансьори: 20% от тях към момента са без наложителната бариера  Какво става, в случай че не платя отговорностите си към Национална агенция за приходите? БГ Бизнес 4 мин. Какво става, в случай че не платя отговорностите си към Национална агенция за приходите?  Голямо нарастване на цените на билетите за трен БГ Бизнес 3 мин. Голямо нарастване на цените на билетите за трен  Повече от половината българи желаят страната да вземе ограничения против високите цени на живота БГ Бизнес 2 мин. Повече от половината българи желаят страната да вземе ограничения против високите цени на живота  Проверяват старите асансьори: 20% от тях към момента са без наложителната бариера България 2 мин. Проверяват старите асансьори: 20% от тях към момента са без наложителната бариера  Какво става, в случай че не платя отговорностите си към Национална агенция за приходите? БГ Бизнес 4 мин. Какво става, в случай че не платя отговорностите си към Национална агенция за приходите?  Голямо нарастване на цените на билетите за трен БГ Бизнес 3 мин. Голямо нарастване на цените на билетите за трен  Повече от половината българи желаят страната да вземе ограничения против високите цени на живота БГ Бизнес 2 мин. Повече от половината българи желаят страната да вземе ограничения против високите цени на живота

„ Важно е хората да знаят, че цените за поддръжка на асансьори е извънредно ниски макар сериозната конкуренция. Най-голямата компания има пазарен дял към 5%. Пазарът е извънредно сегментиран. Хората не желаят да заплащат по принцип – не желаят да заплащат за сервиза, за асансьора, за ремонтите “, добави той.

„ Преди време таксите бяха 5 лв. на месец за поддръжката на един асансьор. Трябва хората да знаят, че е нужно двама техника да посещават асансьорите, най-много в панелните блокове, веднъж на 10 дни и да изпълнят към две страници от наредбата за асансьорите, които им вменяват какво да ревизират, което е към един час работа “, уточни Маринков.

„ По-старите асансьори би трябвало да се посещават три пъти на месец. Новите асансьори – веднъж на месец. Таксите за старите асансьори би трябвало да е доста по-висока, само че е доста по-ниска от тази на новите асансьори. Старите асансьори са в толкоз окаяно положение, че на хората би им коствало десетки хиляди левове, с цел да ги преведат във типа, в който са изглеждали преди 50 години “, безапелационен бе той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР